Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Snowden, despre un viitor fără Big Tech, după prăbuşirea Facebook

© AP Photo / Uncredited Edward Snowden
 Edward Snowden - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Edward Snowden, fostul consultant CIA si NASA, a comentat cu privire la prăbuşirea Facebook, WhatsApp și Instagram, sugerând că lumea ar fi mai bună fără Big Tech.
BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik, Doina Crainic. „Giganții Internetului se deconectează astăzi și nu mai revin niciodată. Ce se va întâmpla mâine?”, a scris Snowden pe Twitter luni seara, după ce aproximativ cinci ore platformele deținute de Facebook au fost afectate de o întrerupere.
Fostul consultant CIA si NASA a postat chiar și un mic sondaj cu două opțiuni: „Zorii unei epoci de aur” sau „Colaps: ne hrănim cu șobolani.” Patru din cinci respondenți au considerat că o epocă de aur este mai probabilă.
De asemenea, Snowden a redistribuit un meme trimis de cineva, arătându-l pe ticălosul Thanos (un super-răufăcător fictiv care apare în cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics) care speră, în sfârşit, să „se odihnească și să contemple cum răsare soarele într-un univers recunoscător”.
Serverele care alimentează imperiul social media global al lui Mark Zuckerberg au redevenit funcţionale după aproximativ 5 ore.
Snowden şi-a dezvăluit preferinţa personală într-un tweet postat anterior, în care a spus că, odată ce aceste platforme au căzut, „pentru o zi strălucitoare, lumea devine un loc mai sănătos”.
Într-un alt tweet, Snowden a subliniat că faptul că toate platformele lui Mark Zuckerberg s-au prăbuşit în acelaşi timp „este un exemplu ușor de înțeles și popular care arată de ce divizarea unui anumit monopol în cel puțin trei piese ar putea să nu fie o idee proastă”.
El a recomandat anterior ca utilizatorii să se transfere de la WhatsApp la Signal, o aplicație de mesagerie criptată.
Snowden a devenit popular în 2013, când a dezvăluit informaţii despre supravegherea ilegală în masă de către aliații NSA și SUA cunoscuți drept „Cinci ochi”. Pașaportul i-a fost suspendat când a zburat din Hong Kong, fiind blocat pe aeroportul din Moscova. În cele din urmă, a primit azil politic în Rusia, unde locuiește acum cu soția și copilul său.
Fluxul de știri
0