Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe servicii publice, la un click distanță: A fost lansat un nou portal

© Pixabay / SplitShireНоутбук
Ноутбук - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Autoritățile au lansat versiunea actualizată a Portalului Serviciilor Publice. Astfel, platforma a fost completată cu date noi despre serviciile publice și modalitățile de prestare a acestora de către instituțiile de stat.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că a fost lansat Portalul Serviciilor Publice, care a fost actualizat cu noi funcționalități și informații.
Potrivit premierului, noua versiune a portalului le va oferi cetățenilor comoditatea de a accesa circa 250 de servicii digitale într-un singur ghișeu electronic servicii.gov.md. Totodată, portalul de servicii guvernamentale este un punct unic de acces la informațiile, pașii, tarifele și toate detaliile aferente serviciilor publice.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Guvern: Noi șefi la ANSA, Agenția pentru Investiții și Statul Major al Armatei Naționale
Gavrilița a precizat că actualizarea portalului face parte din agenda Guvernului pentru transformare digitală și modernizare a serviciilor publice.
„Obiectivul de bază este informarea în mod corect și complet a beneficiarilor serviciilor publice”, a menționat Gavrilița.
„Orice informație despre serviciile publice de care are nevoie fie un cetățean, fie un antreprenor le va găsi pe acest portal. Elementele noi ale acestui portal sunt gruparea serviciilor după evenimentele de viață, întrucât noi ca consumatori nu neapărat trebuie să știm cum funcționează Guvernul și ce relații sunt între prestatori atunci când avem nevoie de anumite acte”, a precizat vicepremierul pentru Digitalizare Iurie Țurcanu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Analize și opinii
Fost procuror: Alături de Stoianoglo trebuie să stea și Sandu
Fluxul de știri
0