Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât a costat bugetul de stat vizita Maia Sandu la New York

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vizita Maiei Sandu la New York a costat 78,6 mii de lei, bani cheltuiți din bugetul de stat. Iată pe ce au fost cheltuiți cei mai mulți bani.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Vizita delegației Republicii Moldova la New York, SUA, care a avut loc pe 20-23 septembrie, a costat bugetul de stat 78,6 mii de lei. În cadrul vizitei, Sandu a fost însoțită de consilierul în domeniul politicii externe, Cristina Gherasimov.
Potrivit instituției prezidențiale, din cei 78,6 mii de lei - 8,5 mii de lei au fost cheltuiți pentru diurnă, 20,5 mii de lei pentru cazare, iar 49,6 mii de lei pentru biletele de avion.
ONU - imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Politică
Discursul integral al Maiei Sandu la Adunarea Generală a ONU
Amintim că în luna septembrie, Maia Sandu a fost într-o vizită la New York unde a participat la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. De la tribuna ONU, Sandu a vorbit despre pandemie și schimbările climatice, iar apoi s-a referit la securitatea internațională. Ea a precizat în context că este preocupată de deteriorarea situației de securitate din zona Mării Negre și a atins și subiectul diferendului transnistrean.
Fluxul de știri
0