Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premieră istorică: Un grup de cineaști ruși a ajuns în spațiul cosmic

© POOL / Accesați arhiva multimediaNava ”Soiuz MS-19” cu echipa de producție a filmului “Provocarea” a fost lansatî ân spațiu
Nava ”Soiuz MS-19” cu echipa de producție a filmului “Provocarea”  a  fost lansatî ân spațiu - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Pentru prima dată în istorie, un grup cineaști a fost lansat în spațiul cosmic pentru realizarea unui film.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Nava spațială ”Soiuz MS-19”, cu o echipă de producție a filmului “Provocarea” a ieșit pe orbită, transmit RIA Novosti.
Prin difuzor pe Baikonur s-a anunțat separarea navei spațiale de cea de-a treia treaptă a rachetei purtătoare Soiuz-2.1a, care a fost lansată de pe cosmodrom la ora 11:55, ora Moscovei.
Cu ”Soiuz MS-19” zboară cosmonautul Anton Șkaplerov, actrița Iulia Peresild și regizorul Klim Șipenko. Echipa de cineaști a plecat spre Stația Spațială Internațională pentru a produce „Provocarea”, primul film din istoria cinematografiei realizat cu actori profesioniști în spațiu.
De asemenea, în premieră istorică ”Soiuz” este pilotat spre Stația Spațială Internațională de un singur comandant, fără asistența unui inginer de bord.
La ora 15:12, ora Moscovei, echipajul de cineaști va acosta pe modulul “Rassvet” a segmentului rusesc al Stației. Deschiderea trapei și trecerea echipajului la bordul stației este planificată pentru ora 17:05.
Peresild și Șipenko se vor afla pe Stație 12 zile. Aterizarea acestora în stepele kazahe urmează să aibă loc pe 17 octombrie.
Fluxul de știri
0