Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

”Echipajul cinematografic” este gata de start - Video

© Photo : КЦ "Южный" / Роскосмос / Accesați arhiva multimedia”Echipajul cinematografic”
”Echipajul cinematografic” - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Comandantul ”echipajului cinematografic”, Anton Șkaplerov, i-a raportat lui Rogozin că totul este gata pentru startul expediției spațiale.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Cosmonautul rus Anton Șkaplerov, care îi va duce în scurt timp pe actrița Iulia Peresild și regizorul Klim Șipenko la Stația Spațială Internațională, i-a raportat directorului general al ”Roscosmos”, Dmitri Rogozin, despre faptul că totul este gata pentru zbor, relatează corespondentul RIA Novosti de la cosmodrom.
"Tovarășe președinte al Comisiei de Stat, echipajul navei spațiale ”Soiuz MS-19” este gata de zbor", a spus el.
Raportul are loc pe platforma 254. Aici cosmonauții își îmbracă costumele spațiale înainte de plecarea la start. Echipajul de bază s-a deplasat către locul lansării, echipajul de rezervă – la punctul de observație.
Lansarea este programată pentru ora 11:55, ora Moscovei. În aproximativ nouă minute și jumătate, nava spațială va ajunge pe orbita pământului și se va îndrepta spre SSI.
Se așteaptă ca la ora 15:12 „echipajul cinematografic” va ”ancora” la modulul „Rassvet” al segmentului rusesc al SSI. Deschiderea trapei și transferul echipajului la bord vor avea loc la ora 17:05.
Pe SSI membrii echipajului vor fi primiți de o expediție internațională formată din rușii Oleg Novițki și Peter Dubrov, americanii Mark Vande Hai, Shane Kimbrow și Megan MacArthur, japonezul Akihiko Hoshide și francezul Tom Peske.
Filmul ”Provocarea” va fi prima peliculă din istoria cinematografiei în care o actriță profesionistă se va filma în spațiu. În acest fel, ”Roscosmos” va depăși NASA și SpaceX, care urmau să-i lanseze acolo pe actorul Tom Cruise și regizorul Doug Lyman.
Peresild și Șipenko vor petrece 12 zile pe SSI. Aterizarea lor în stepele din Kazahstan este programată pentru 17 octombrie.
Fluxul de știri
0