Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a efectuat primul test cu rachete Zirkon de pe submarine nucleare - Video

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaLansarea rachetei Zirkon
Lansarea rachetei Zirkon - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Rusia a efectuat cu succes primul test cu rachete hipersonice Zirkon de pe submarine nucleare.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Forțele Navale ale Rusiei au desfășurat în premieră teste cu rachete Zirkon de pe un submarin nuclear, informează Ministerul rus al Apărării.
Tu-160  - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Rusia
Noua rachetă hipersonică rusă X-95: Ce cunoaștem despre ea
“Racheta a fost lansată în direcția unei ținte maritime convenționale, aflate în Marea Barents, de pe nava “Severodvinsk”. Zborul a corespuns parametrilor stabiliți. Lansarea test a fost calificată drept una de succes”, este menționat în comunicat.
Zirkon este prima rachetă hipersonică de croazieră din lume capabilă să efectueze un zbor aerodinamic îndelungat, cu manevrare în straturile dense ale atmosferei, utilizând în traseul său propulsia propriului motor.
Viteza maximă depășește de nouă ori viteza sunetului (aproximativ 2,65 de kilometri pe secundă, la o înălțime de 20 de kilometri, sau peste 10 mii de kilometri pe oră). Raza maximă de acțiune este de o mie de kilometri.
Rachetele Zirkon urmează să intre în dotarea fregatelor proiectului 22350, a noilor submarine multirol ale proiectului 885M Iasen-M, a distrugătorului „Admiral Nahimov”, aflat în proces de modernizare, și a submarinului „Irkutsk”, care va fi modernizat până la nivelul 949AM.
Fluxul de știri
0