Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prodecana de la USEM va ajunge pe banca acuzaților

© Sputnik / Caraus MihaiUniversitatea USEM
Universitatea USEM - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Prodecana care a fost reținută după ce ar fi cerut mită de la o studentă în schimbul tezei de licență, va ajunge pe banca acuzaților. Procurorii au expediat dosarul în instanță.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Centrul Național Anticorupție anunță că prodecana facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova (USEM), care este acuzată de trafic de influență, va ajunge pe banca acuzaților. Procurorii au expediat dosarul în judecată, iar vineri, 1 octombrie, cauza penală a fost înregistrată și repartizată spre examinare.
Amintim că, în data de 15 iunie, prodecana facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reținută după ce ar fi pus o studentă să-i plătească o rată a creditului pentru procurarea telefonului mobil în schimbul tezei de licență. Aceasta este acuzată de trafic de influență după ce studenta a depus un denunț în care a afirmat că prodecana i-ar fi cerut trei mii de lei pentru susținerea tezei de licență.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Un primar a fost reținut pentru corupere și trafic de influență
Potrivit CNA, studenta a declarat că prodecana s-a arătat nemulțumită de teza acesteia și i-a propus să o ajute și să-i dea o teză deja scrisă, dar în schimbul a trei mii de lei.
„Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu prețul de aproximativ 28 000 de lei”, a precizat CNA.
Astfel, în data de 9 iunie ofițerii au deschis o anchetă, iar în cadrul investigațiilor, oamenii legii au urmărit cum a fost achitat creditul la una din băncile din Capitală. Deși în data de 15 iunie prodecana a fost reținută, ulterior ea a fost eliberată prin ordonanța procurorului din motive de sănătate, iar în toată această perioadă, ea a fost cercetată în stare de libertate.
Fluxul de știri
0