Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un cuplu a găsit un diamant imens în timp ce se plimba

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПоказ бриллиантов компании "Алроса"
Показ бриллиантов компании Алроса - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Un cuplu din nordul Californiei s-a dovedit a fi extrem de norocos. În timpul unei plimbări a găsit un diamant imens.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. În timpul unei plimbări într-un parc din Arkansas, un cuplu din California a găsit un diamant de 4,38 carate, relatează МИР24. Este cea mai mare piatră scumpă găsită anul acesta în parcul de stat. Diamante au fost găsite acolo și anterior, scrie CBS News.
Bijuteria a fost găsită în Parcul Crater of Diamonds din Murfreesboro. La început, cuplul nu știa că este un diamant, a atras atenție la piatră deoarece era curată și strălucitoare, scrie sursa.
Diamantul a fost dus la Diamond Prospection Center din parc. Specialistul a verificat piatra la microscop și a fost șocat de ceea ce a văzut. Diamantul avea formă de pară și era de culoare galbenă. Cuplul a numit piatra „Lucy”, dar bijutierii nu au evaluat-o încă.
O femeie la plimbare prin ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2018
Societate
Noroc incredibil: A ieșit la o plimbare în parc și a găsit un diamant - Foto
Din 1906, peste 75 de mii de pietre prețioase au fost găsite în parc, iar anul acesta vizitatorii au găsit și au înregistrat 258 de diamante în „Craterul de diamant". În 2015, o femeie din Colorado a găsit un diamant alb de 8,5 carate în crater.
Dar cel mai mare diamant a fost găsit în 1924. Este vorba de piatra „Unchiul Sam” cântărind 40,2 carate. În 1971 el a fost cumpărat de un colecționar privat pentru 150 de mii de dolari (astăzi această sumă ar depăși un milion de dolari).
Fluxul de știri
0