Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Saakașvili planifica o lovitură de stat în Georgia - declarație

© Sputnik / Алексей Вовк / Trecere la banca de fotografiiSaakașvili
Saakașvili - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cu o zi mai devreme politicianul a fost arestat în Georgia.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili planifica să efectueze o lovitură de stat în republică, a declarat președintele partidului de guvernare din Georgia, Irakli Kobakhidze, citat de RIA Novosti.
"El a venit în Georgia pentru a-și îndeplini amenințările de a efectua o lovitură de stat și de a aduce tulburări în țară. În consecință, agențiile de aplicare a legii au luat toate măsurile pentru a preveni noua sa infracțiune", a declarat Kobakhidze reporterilor.
Vineri, premierul Irakli Garibashvili a spus că Saakașvili a fost reținut în țara sa natală. Înainte de aceasta, fostul președinte a spus că intenționează să se întoarcă la alegerile din octombrie la organele guvernamentale locale.
În Georgia, el este anunțat în căutare, este cercetat în mai multe dosare penale, iar reprezentanții autorităților au declarat în repetate rânduri că îl vor reține imediat ce va trece frontiera.
Saakașvili a fost condamnat în lipsă pentru uciderea bancherului Sandro Girgvliani și pentru aplicarea forței fizice în raport cu deputatul Valery Gelashvili. Într-un caz el a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar în celălalt - la șase.
În plus, Saakașvili este implicat în cazurile de dispersie a mitingului de opoziție din 7 noiembrie 2007, pogromul companiei Imedi TV și delapidarea fondurilor de la bugetul de stat. Toate instanțele judecătorești continuă să le ia în considerare.
Fluxul de știri
0