Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dilema lui Sandu - interesele cetățenilor moldoveni sau uniunile politice

© AP Photo / Roveliu BugaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Abonare
Directorul general al Institutului pentru probleme regionale din Federația Rusă Dmitri Juravliov a vorbit în emisie la Radio Sputnik Moldova despre dilema care stă în fața președintelui Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Relațiile dintre Rusia și Moldova vor fi construite în orice caz, deoarece există motive economice pentru acest lucru și ambele țări au nevoie de asta, a declarat în emisie la Radio Sputnik Moldova directorul general al Institutului pentru probleme regionale din Federația Rusă Dmitri Juravliov.
"Pe de altă parte, (voi spune acum ce nu se așteaptă nimeni de la mine), din păcate, o înțeleg pe doamna Sandu. Ea dorește să mențină relații economice cu Rusia, în ciuda faptului că acestea nu joacă un rol atât de mare ca în anii 90, dar semnificația lor este foarte mare", a adăugat expertul.
În opinia sa, Sandu nu vrea să cadă din coloana Statelor Unite, unde toată lumease îndreaptă în marș. Dar până acum nu a găsit o soluție cu privire la modul de a deveni bun pentru ambele părți, deoarece americanii, construind această coloană, „nu au promis să hrănească pe nimeni pe drum”, a spus Juravliov.
"Și doamna Sandu înțelege acest lucru, este un politician sensibil. Poate că nu-i place Rusia, dar este un politician rațional. Cum să păstrăm ceea fără de ce nu se poate trăi și să dobândim ceea ce ne-ar plăcea mult? Femeile de multe ori nu găsesc un răspuns la această întrebare atunci când intră într-un magazin de bijuterii. Cum să economisiți bani și, în același timp, să obțineți inelul preferat? Aceasta este și specificul femeilor în politică ", este convins expertul.
Întrebarea este alta, a continuat Juravliov, acum Sandu este un președinte relativ nou, dar timpul va trece și va trebui să decidă. Să combini cei doi vectori nu se va putea, deoarece americanii nu vor permite acest lucru și vor apărea dificultăți.
"Principalul lucru aici sunt oamenii obișnuiți. Rusia este gata să ia în considerare interesele oamenilor obișnuiți în Moldova. Conducerea Moldovei este pregătită să ia în considerare interesele cetățenilor obișnuiți sau uniunile politice se vor dovedi mai importante? "- a conchis interlocutorul.
Fluxul de știri
0