Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi scumpiri la motorină și benzină: Prețurile noi afișate de ANRE

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere valabile pentru data de 1 octombrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 20,67 lei/litru, fiind mai mare cu un ban decât cel afișat la 30 septembrie, iar prețul motorinei a crescut cu șase bani și constituie 17,40 lei/per litru.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0