Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Euro, în cădere liberă: S-a depreciat simțitor în raport cu leul moldovenesc

© Sputnik / Mihai Carauscurs valutar
curs valutar - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul moldovenesc prinde la putere și se apreciază în raport cu cele mai importante valute de referință. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de 30 septembrie.
CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru ziua de astăzi. Astfel, un dolar american este cotat la 17 lei și 66 de bani, un euro – la 20 de lei și 59 bani, o hrivnă ucraineană – la 66 bani, un leu românesc – la patru lei și 16 bani, iar o rublă rusească – la 24 bani.
© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2021
Conform cursului valutar BNM, euro a scăzut cu șase bani, dolarul american - cu doi bani, iar leul românesc cu un bani. Hrivna ucraineană și rubla rusească își păstrează practic cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fluxul de știri
0