Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl vor primi alocații lunare

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei de a acorda dreptul de alocații lunare de stat în mărime de 750 lei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, care nu au grade de dizabilitate.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, fără grade de dizabilitate, vor avea dreptul la alocații lunare de stat în mărime de 750 de lei. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
Astfel, Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei de a acorda dreptul de alocații lunare de stat în mărime de 750 lei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, care nu au grade de dizabilitate.
Potrivit datelor Ministerului Apărării, este vorba despre 89 de persoane.
”Implementarea amendamentului înaintat va fi realizată în limita transferurilor de la Bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021”, este menționat în comunicatul emis de Guvern.
Totodată, Guvernul a propus reglementarea acestei categorii de beneficiari ca fiind persoane care au participat la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobâl, persoane care au venit în anul 1986 din zona de înstrăinare şi au primit cetăţenia Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0