Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Acționarii „Moldovagaz”, decizii importante

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi s-a întrunit în ședință Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SA „Moldovagaz” care a examina două suplimente la contractul cu „Gazprom”.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SA „Moldovagaz” a examinat chestiunea privind confirmarea tranzacțiilor cu conflict de interese și anume a două suplimente la contractul dintre SA „Moldovagaz” și SAP „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova pentru anii 2007-2021.
Potrivit unui comunicat de presă, primul supliment prevede clarificarea formulei de calcul a prețului de achiziție a gazelor naturale în trimestrele II și III a anului 2021, și anume excluderea calculării duble a puterii calorifice efective a gazului.
Cel de al doilea supliment prevede ajustarea volumelor contractuale de furnizare a gazelor naturale până în luna septembrie a anului 2021 prin majorarea acestora. Acest fapt a fost determinat de depășirea volumelor contractate de furnizare în lunile februarie-aprilie a acestui an pe fundalul vremii reci, stabilite în perioada menționată, precum și insuficienței resurselor de gaze naturale pentru luna septembrie.
Adunarea Generală a luat decizia de aprobare a tranzacțiilor menționate.
Fluxul de știri
0