Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Victoria Sheriff-ului provoacă reacții anti PAS

© Sputnik / Mihai CarausPAS a prezentat lista candidaților la parlamentare
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Victoria Sheriff Tiraspol împotriva puternicii echipe a Real Madrid a provocat reacții controversate la Chișinău, inclusiv în sânul partidului de guvernământ - PAS.
Să începem cu o reacție absolut sănătoasă și adecvată venită de la un deputat PAS - Radu Marian. La scurt timp după fluierul final al arbitrului care a pecetluit victoria Sheriff-ului împotriva Real Madrid, Radu Marian a venit cu o felicitare pe Facebook.
"Felicitări Sheriff! Cred că e cel mai mare șoc din fotbalul european în istoria recentă! Moldova va ajunge mâine pe primele pagini în toate ziarele din Europa - de data asta, pentru motive bune. INCREDIBIL! ", a scris Radu Marian.
Imediat deputatul PAS a fost taxat, fiind învinuit de susținerea separatismului. În special, reprezentanții societății civile, ce ciugulesc lacom din puhavele palme sorosiste, au venit cu etichetări și acuzații.
Spre exemplu, iată cum a reacționat Dionis Cenușă: "Incredibil! Nu am crezut că voi o vedea și pe asta. Reprezentanții guvernării pro-UE etc. sărbătoresc victoria echipei de fotbal Sheriff, care, deși reprezintă Moldova pe plan internațional, constituie o emanație a regimului oligarhic din regiunea separatistă".
Imediat a urmat un șir lung de replici la postarea sa.

"Fotbalul și sportul în general nu trebuie amestecate cu politicul", a scris internautul Alexandru Ursachi.

O altă replică la postarea lui Cenușă a venit de la jurnalistul Leonid Smolnițchi, care a fixat exact cazul.

"Pune-l pe un idiot să bată mătănii și el își sparge fruntea. Așa și unii ”specialiști” - analiști, văd politică și în mingea de fotbal", a scris Leonid Smolnițchi.

 Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Sport
Dodon: Moldova a intrat în istoria fotbalului european
Și analistul politic Roman Mihăeș a venit cu o replică la tentativa de a prezenta susținerea pentru clubul Sheriff drept o susținere directă a separatismului.

"Nu are nimic cu validarea separatismului. Dimpotrivă echipa Sheriff joacă în campionatul intern al Republicii Moldova, ceea ce validează integritatea țării", a scris Mihăeș.

Pe aceeași linie este și fostul politician, analistul politic Victor Stepaniuc. El consideră că victoria Sheriff-ului este un factor care încurajează integritatea Republicii Moldova.
"O guvernare trebuie să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova, adică inclusiv și granițele statului de la 1 ianuarie 1990. Guvernanții au dreptul să se mândrească cu rezultatele bune, dar și să combată fărădelegile în teritoriul național. Fotbalul acuma servește ca catalizator a apropierii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Fără aceasta e imposibil de a soluționa problema transnistreana!", a scris Victor Stepaniuc.
"Încearcă să vezi din altă perspectivă situația dată. Sportul, cultura, educația au fost dintotdeauna terenuri catalizatoare a concilierii și reintegrării. Societatea nu este atât de divizată precum își doresc unii", a scris Veronica Antonov.
Vom menționa însă cu nu toți reprezentanții puterii s-au bucurat de victoria Sheriff-ului împotriva lui Real Madrid. Spre exemplu, deputatul PAS Dumitru Alaiba a comentat sec și rece: "În continuare nu mă prea pasionează fotbalul".
Корнелиу Чуря - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Analize și opinii
Cunoscut expert: Ce șanse are Sandu să soluționeze problema transnistreană
Fluxul de știri
0