Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O companie aeriană se pregătește să concedieze aproape 600 de lucrători nevaccinați

© Sputnik / Mihai Carausavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Compania United Airlines, care, la începutul lunii august, a cerut tuturor angajaților săi din Statele Unite să se vaccineze împotriva Covid-19, a anunțat pe 28 septembrie că se pregătește să concedieze 593 de persoane care nu au prezentat dovada vaccinării.
BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik, Doina Crainic. Dintre cei aproximativ 67.000 de angajați ai companiei, mai puțin de 3%, sau aproximativ 2.000, au solicitat o scutire motivată medical sau religios.
Din restul angajaților, peste 99% au ales să se vaccineze.
„Am cerut vaccinare de la toți angajații din Statele Unite, dintr-un singur motiv: să ne păstrăm angajații în siguranță. Și adevărul este că toată lumea este mai în siguranță atunci când este vaccinată”, au declarat într-un mesaj șeful companiei, Scott Kirby, și oficialul responsabil cu afacerile publice, Brett Hart.
Pentru cei 593 de angajați care nu au prezentat dovada vaccinării, compania va iniția un proces de concediere în conformitate cu o procedură negociată cu sindicatele.
„A fost o decizie incredibil de dificilă, dar garantarea siguranței echipei noastre a fost întotdeauna prioritatea noastră”, au spus oficialii, potrivit Sputnik France.
Kirby a declarat în ianuarie că are în vedere să solicite vaccinul tuturor angajaților din Statele Unite.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Rusia
Care va fi răspunsul Belarusului și Rusiei la desfășurarea trupelor NATO în Ucraina
Angajatorii au dreptul să solicite vaccinarea angajaților care se deplasează la locul lor de muncă, cu excepții din motive medicale sau religioase, potrivit Agenției Federale SUA pentru Aplicarea Legilor împotriva Discriminării la locul de muncă (EEOC).
United Airlines intenționase inițial să plaseze angajații cărora li sa acordat o scutire în concediu fără plată pe 2 octombrie. Dar o procedură legală lansată de angajații cărora li s-a refuzat scutirea este în desfășurare, iar aceste persoane rămân deocamdată în cadrul companiei până pe 15 octombrie în așteptarea unei decizii.
Fluxul de știri
0