Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

S-a decis! Ce se întâmplă cu școlile din capitala României

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Ministrul Educației din România a făcut câteva declarații în contextul în care municipiul București a depășit rata de incidență de 6 la mia de locuitori și, deci, vor fi impuse o serie de restricții. Ce se întâmplă cu școlile.
BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României s-au luat anumite decizii.
Sorin Roșca Stănescu - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Analize și opinii
Analist: Ceea ce se întâmplă în România, în Europa și în lume miroase a praf de pușcă
Prima dintre acestea se referă la decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.
În al doilea rând, se vor adopta măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.
”După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021.
Reamintim că rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,33 la mia de locuitori în Capitală, a informat, astăzi, 29 septembrie 2021, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.
Fluxul de știri
0