Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât a plătit Moldova Statelor Unite ale Americii pentru echipamentul militar

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaEchipament militar din SUA
Echipament militar din SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a alocat un milion de dolari pentru achiziționarea de echipamente militare din Statele Unite. Informațiile au fost prezentate de către Ambasada SUA în Moldova.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Statele Unite ale Americii au livrat țării noastre echipamente militare americane. În acest context, din suma totală de cinci milioane de dolari, Guvernul Republicii Moldova a alocat un milion de dolari pentru a procura echipamentele militare.
„Ca parte a parteneriatului nostru de aproape 30 de ani, Statele Unite asistă Republica Moldova să își modernizeze sectorul apărării pentru a-și proteja neutralitatea și suveranitatea”, se menționează într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ambasada SUA.
Potrivit Ambasadei, această achiziție va contribui transformarea Armatei Naționale într-o forță care contribuie la apărarea națională, oferă sprijin crucial autorităților civile și contribuie la operațiunile internaționale de menținere a păcii.
Ambasada a precizat că SUA ajută Guvernul țării noastre cu pregătiri logistice și strategii de comunicare, ca să poată reacționa rapid în cazul unui dezastru natural. Totodată, s-a menționat că cel de-al doilea lot de echipament este programat să sosească în viitorul apropiat.
Amintim că duminică, 26 septembrie, un avion al Forțelor Aeriene SUA, care transporta echipament militar, a aterizat pe aeroportul din Chișinău. Deocamdată, nu se cunoaște ce fel de echipament anume a fost adus în Republica Moldova.
Fluxul de știri
0