Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Cazul Prodan: "medic sanitar" în funcția de ministru al Culturii

© Photo : Facebook / Sergiu ProdanSergiu Prodan
Sergiu Prodan - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Ca să iasă din gura presei, ministrul Prodan aruncă vina pe spinarea ei. Iată ce a scris ministerul Culturii pe pagina sa de Facebook.
Ministerul Culturii, Sergiu Prodan, s-a văzut obligat să vină cu o replică, să se explice, după ce presa l-a taxat pentru declarația sa deșănțată de acum câteva zile în care spunea că se bucură pentru că actorii se concediază, pleacă din teatre din cauza salariilor mici pe care le primesc în urma restricțiilor impuse de autorități pe timp de pandemie.
Bănuiesc că colegii lui din cadrul Guvernului sau din cadrul partidului de guvernământ i-o fi spus că a sărit calul cu astfel de afirmații și iată că acum el a încercat să dreagă cumva busuiocul. Numai că în loc să-și recunoască propria greșeală, o greșeală care este soră cu prostia dacă un ministru al Culturii spune că îi pare bine că actorii părăsesc teatrele, și aici nu mai contează motivul, Sergiu Prodan dă vina pe presă, că chipurile presa, inclusiv cea care i-ar fi ostilă, a rupt frazele din context, a denaturat conținutul declarațiilor sale, și a turnat gaz pe foc.
Nimic mai fals!
Scandalul de presă care s-a produs se datorează unui singur fapt: Sergiu Prodan nu gândește, nu se comportă, nu acționează ca un ministru al Culturii, ci, mai curând, ca un medic sanitar, epidemiolog, care în loc să aibă grija Culturii, a teatrelor în cazul de față, el are grija virusului. Lăsați virusul că sunt alții care au datoria să impună restricții și să prolifereze amenințări.
Cel puțin pot să afirm cu siguranță că actorii, oamenii de teatru, de cultură, în general, au alte așteptări de la Sergiu Prodan în funcția de ministru al Culturii. Sper că mai au, nu că au avut.
Sergiu Prodan - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Editoriale
Sergiu Prodan - încă un ministru PAS dus cu pluta - video
Fluxul de știri
0