Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au promis marea și sarea în schimbul banilor, dar au fost reținuți de ofițerii CNA

© Sputnik / Mihai CarausAntrenamente in forța BDS “SCORPION”
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Le-ar fi promis unor figuranți a unui dosar de viol că îi vor scăpa de pușcărie în schimbul unei sume de bani, dar au fost reținuți de oamenii legii.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Trei bărbați din Florești și Sângerei au fost reținuți fiind suspectați de trafic de influență și de cumpărare de influență. Potrivit CNA, cei trei ar fi cerut câte 55 de mii de lei de la mai multe persoane cercetate pentru viol, iar în schimbul banilor i-au promis că îi vor ajuta să li se reducă din pedeapsă sau să primească o sancțiune mai blândă.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Un primar a fost reținut pentru corupere și trafic de influență
Astfel, cei trei le-ar fi spus persoanelor cercetate pentru viol că pot influența angajați din cadrul Poliției, din cadrul procuraturii și a judecătoriei Florești, pentru a-i determina să adopte decizii favorabile pentru figuranții în dosarul de viol.
Totodată, potrivit CNA, ofițerii au constatat că de la fiecare persoană implicată în dosarul de viol s-ar fi pretins și primit câte 55 de mii de lei în mai multe tranșe, dar cei trei așa și nu și-au onorat promisiunile și au fost denunțați.
Astfel, pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar cei trei suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă ei vor fi găsiți vinovați, atunci ei riscă până la șapte ani de pușcărie sau amendă de până la 200 de mii de lei.
Fluxul de știri
0