Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski, președintele cu cei mai mulți dușmani

© AFP 2024 / BRENDAN SMIALOWSKIVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Abonare
Vladimir Zelenski este considerat președintele cu cei mai mulți dușmani, a declarat fondatorul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate, Valerii Cur.
BUCUREȘTI, 25 sep - Sputnik. Vladimir Zelenski are atât de mulți dușmani, câți nu a avut niciunul dintre președinții Ucrainei, a declarat fondatorul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate, Valerii Cur, în cadrul emisiunii „Dreptul la putere” de la postul TV 1+1.
"În acest moment, am văzut că este în curs un atac fără precedent asupra verticalei puterii. Atât de muți dușmani... nu am văzut la niciun președinte din ultima perioadă”, a menționat acesta.
Potrivit ofițerului, nu a existat o astfel de presiune asupra autorităților nici în epoca sovietică, nici în istoria recentă a țării.
„Acest tânăr (Zelenski) Pur și simplu nu știe unde a ajuns. La drept vorbind, a intrat într-o cameră întunecată, iar acolo stau de mult timp și ochii sau obișnuit”, a declarat Cur.
El a subliniat că motivele politice ar trebui să fie considerate drept principalul motiv al atentatului la viața primului consilier al lui Zelenski, Serghei Shefir.
Asupra mașinii lui Shefir s-a tars în apropierea Kievului, iar la locul faptei au fost găsite douăzeci de tuburi de cartușe.
Poliția din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Internațional
Principalul consilier al președintelui Zelenski, ținta unei tentative de omor
Președintele fracțiunii “Slujitorul Poporului” din Rada Supremă, David Arakhamia, consideră că aceasta ar putea fi o răzbunare a contrabandiștilor și a capilor mafiei, o contraofensivă oligarhilor. De asemenea, nu a exclus o „urmă rusească”.
Cu toate acestea, Arakhmiya a numit tentativa de asasinat ca fiind un mesaj pentru Zelenski, în opinia sa, asistentul însuși nu era ținta atentatului.
Fluxul de știri
0