Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vaccinul rus ”Sputnik Light” a fost aprobat în Egipt

© REUTERS / THE RUSSIAN DIRECT INVESTMENT FUSputnik Light
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Abonare
Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în Egipt în luna februarie, iar recent a fost aprobat și vaccinul cu o singură doză ”Sputnik Light”.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Autoritățile egiptene au aprobat utilizarea vaccinului rusesc cu o singură doză împotriva COVID-19 ”Sputnik Light” (prima componentă a vaccinului ”Sputnik V”), relatează RIA Novosti cu referire la Fondul rus de investiții directe.
"Fondul rus de investiții directe (RDIF, Fondul Suveran de Investiții al Federației Ruse) anunță aprobarea utilizării vaccinului rusesc cu o singură componentă împotriva coronavirusului ”Sputnik Light” de către Autoritatea Egipteană a Medicamentului (Egyptian Drug Authority)”, se arată într-un mesaj al fondului.
Anterior, în luna februarie, în Egipt a fost aprobat de asemena vaccinul anti-COVID cu două componente ”Sputnik V”. Potrivit RDIF, vaccinarea cu ”Sputnik Light” în Egipt va face posibilă formarea rapidă a imunității colective în cea mai populată țară din Orientul Mijlociu.
Producerea vaccinului Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Coronavirus
Ungaria începe construcția fabricii pentru producerea vaccinului „Sputnik V”
Vaccinul ”Sputnik Light” demonstrează siguranță și eficiență ridicată în imunizarea populației în mai multe țări. În special, datele Ministerului Sănătății din provincia Buenos Aires (Argentina) au arătat o eficacitate de 78,6-83,7% a vaccinului ”Sputnik Light” la imunizarea vârstnicilor. În Paraguay, potrivit Ministerului Sănătății din țară, eficacitatea serului a fost de 93,5% în timpul vaccinării în masă", a adăugat fondul.
”Sputnik Light” este utilizat în prezent nu numai în mod independent, ci este studiat și în combinație cu medicamentele altor producători. RDIF a fost primul din lume care a inițiat parteneriate cu alți producători de vaccinuri pentru cercetări comune privind combinația primei componente a ”Sputnik V” cu preparate străine.
Fluxul de știri
0