Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul a anunțat imposibilitatea extinderii contactelor militare cu Rusia

© AP PhotoThis is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975
This is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975 - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby: legislația SUA nu permite extinderea contactelor militare cu Rusia
Legislația SUA restricționează oportunitățile de interacțiune cu militarii ruși, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.
La un briefing, el a comentat declarațiile din interviul președintelui Statului Major al Statelor Unite, Mark Milli, care a vorbit în favoarea extinderii contactelor militare cu Moscova.
După cum a subliniat Kirby, Pentagonul a suspendat cooperarea cu Rusia din cauza „acțiunilor sale agresive din Ucraina” - atât din motive politice, cât și prin buchea legii.
„În consecință, comunicările noastre cu armata rusă au fost reduse la puțin peste o duzină de interacțiuni, ceea ce reduce riscul judecării greșite a acțiunilor reciproce și previne conflictele în timpul operațiunilor militare”, a explicat el.
De exemplu, Kirby a citat contactele privind Siria.
"Sunt încrezător că generalul Millie este conștient de aceste restricții <...>. Ministrul (Apărării al SUA, Lloyd Austin - nota red.) este încrezător că președintele va continua comunicarea și măsurile de deconflictualizare cu armata rusă în aceste granițe", a adăugat Kirby.
Milli a vorbit despre oportunitatea extinderii contactelor militare cu Rusia într-un interviu acordat Associated Press în drum spre casă din Finlanda, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Valeri Gerasimov.
După cum a declarat anterior Vladimir Putin, Moscova nu va ataca pe nimeni, iar amenințarea rusă este „o invenție a celor care doresc să profite de rolul lor de avangardă în lupta împotriva Rusiei, pentru a primi unele bonusuri și preferințe pentru acest lucru”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Editoriale
De ce Maia Sandu seamănă atât de mult cu Bulă
Fluxul de știri
0