Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UE recomandă statelor membre să introducă restricții de călătorie pentru Moldova

© AFP 2024 / Carsten RehderEU border control
EU border control - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Consiliul European a anunțat că a adăugat Chile, Kuweitul și Rwanda, dar a scos Moldova și Bosnia și Herțegovina de pe lista țărilor pentru care restricțiile de călătorie ar trebui eliminate.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. Consiliul European a actualizat lista țărilor, regiunilor administrative speciale și a altor entități și autorități teritoriale pentru care ar trebui ridicate restricțiile de călătorie
În urma unei revizuiri efectuate în temeiul recomandării privind eliminarea treptată a restricțiilor temporare asupra călătoriilor neesențiale către UE, Consiliul a actualizat lista țărilor, a regiunilor administrative speciale și a altor entități și autorități teritoriale în privința cărora restricțiile de călătorie ar trebui să fie eliminate, se arată în comunicatul de presă al Consiliului.
Astfel, Chile, Kuweitul și Rwanda au fost adăugate pe listă, iar Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova au fost înlăturate de pe listă.
Călătoriile neesențiale către UE din țări sau entități care nu sunt enumerate în anexa I fac obiectul unei restricții temporare de călătorie, mai arată comunicatul. Acest lucru nu aduce atingere posibilității statelor membre de a ridica restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE pentru călătorii vaccinați complet.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Societate
Ce trebuie să știe moldovenii care vor să meargă în Ucraina: Noile condiții de intrare
Astfel cum se prevede în recomandarea Consiliului, această listă va continua să fie revizuită o dată la două săptămâni și, dacă este cazul, va fi actualizată.
Pe baza criteriilor și a condițiilor stabilite în recomandare, începând cu 23 septembrie 2021 statele membre ar trebui să elimine treptat restricțiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenții următoarelor țări terțe:
Australia
Canada
Chile (nou)
Iordania
Kuweit (nou)
Noua Zeelandă
Qatar
Rwanda (nou)
Arabia Saudită
Singapore
Coreea de Sud
Ucraina
Uruguay
China, sub rezerva confirmării reciprocității
Aeroport, Italia - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Internațional
Ce trebuie să știe cei care intenționează să călătorească în Italia
Restricțiile de călătorie ar trebui să fie eliminate treptat și pentru regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Chinei.
În categoria entităților și a autorităților teritoriale care nu sunt recunoscute ca state de cel puțin un stat membru, restricțiile de călătorie pentru Taiwan ar trebui, de asemenea, eliminate treptat, mai arată Consiliul.
Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui să fie considerați rezidenți ai UE în sensul acestei recomandări.
Criteriile pentru determinarea țărilor terțe pentru care ar trebui eliminate actualele restricții de călătorie au fost actualizate la 20 mai 2021. Acestea se referă la situația epidemiologică și la răspunsul global la COVID-19, precum și la fiabilitatea informațiilor și a surselor de date disponibile. Reciprocitatea ar trebui să fie luată în considerare, de asemenea, de la caz la caz.
La această recomandare participă și țările asociate spațiului Schengen (Islanda, Liechtensteinul, Norvegia, Elveția), se mai arată în comunicat.
Fluxul de știri
0