Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova Fruct: Federația Rusă rămâne principala destinație pentru fructele moldovenești

© Photo : Arhiva personală a fermierului Nicolae PascalMere din livada fermierului Nicolae Pascal
Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Federația Rusă rămâne a fi una dintre principalele destinații pentru fructele moldovenești, susțin reprezentanții Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct. Asociația anunță că participă la Expoziția Internațională WorldFood, la Moscova.
CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. În perioada 21-24 septembrie, la Moscova se desfășoară Expoziția Internațională WorldFood, unde participă și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct. Potrivit Asociației, este pentru al zecelea an consecutiv de când producătorii autohtoni sunt prezenți la expoziția din Moscova, iar acest eveniment este unul dintre cele mai importante din sectorul de produse agroalimentare și fructe proaspete din Rusia, alte țări CSI, Mongolia și India.
Potrivit reprezentanților Moldova Fruct, în acest an, cinci companii reprezintă Asociația și sectorul de fructe proaspete moldovenești potențialilor cumpărători. Participarea la expoziție este organizată de Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții.
„Participarea celor cinci companii în cadrul standului comun „Moldova - un gust deosebit” urmărește scopul de a familiariza profesioniștii din comerțul cu fructe proaspete cu ultimele realizări ale producătorilor și exportatorilor de fructe autohtoni”, a menționat directorul executiv Moldova Fruct, Iurie Fală.
Cum prin încrucișare poți obține forme diverse ale strugurilor - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Moldova și Rusia
Federația Rusă, o piață tradițională pentru merele și strugurii moldovenești
Producătorii din Moldova susțin că fructele moldovenești se bucură de recunoaștere din partea consumatorilor ruși, dar concurența pe această piață devine de la an la an tot mai mare.
„Comerțul cu fructe cunoaște o evoluție destul de interesantă. Pandemia a adus un șir de provocări: noi ambalaje solicitate de rețele de magazine, tendința de migrare a comerțului online etc. Trebuie să facem față acestora pentru a ne păstra locul pe această piață”, a precizat producătorul și exportatorul de fructe din Moldova Eugenia Velicescu.
Potrivit unui comunicat de presă al Moldova Fruct, în cadrul evenimentului, reprezentanții Asociației au discutat și cu un șir de potențiali cumpărători de la rețelele de magazine din Federația Rusă, Belarus și India. Conform statisticilor, în acest an, Moldova ar urma să recolteze peste 600 mii tone de mere.
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Îngrașă sau ba cartofii? Câte kilograme consumă moldovenii pe an
Fluxul de știri
0