Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Gata cu călătoriile în Europa: Cum moldovenii vor putea merge în țările UE

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Moldovenii nu vor mai putea efectua călătorii neesențiale în țările din Uniunea Europeană. Asta după ce Republica Moldova a fost exclusă de către Uniunea Europeană din lista țărilor terțe pentru cetățenii cărora ar trebui eliminate restricțiile de călătorie.
CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Numărul tot mai mare de cazuri noi de COVID-19 a făcut ca Uniunea Europeană să excludă Republica Moldova din lista țărilor rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale.
Astfel, Ministerul de Externe anunță că nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesențiale în baza unui rezultat negativ al testului PCR la COVID-19, care a fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de traversarea frontierei unui stat din UE. Totodată, statele spațiului Schengen vor putea permite călătoriile neesențiale ale cetățenilor Republicii Moldova și ale persoanelor cu reședință legală în țara noastră doar celor care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19.
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Coronavirus
Zilnic, crește alarmant numărul de decese și cazuri noi de COVID-19 - câte sunt astăzi
Precizăm că țara noastră, dar și Bosnia și Herțegovina au fost excluse din această listă urmare a înrăutățirii situației epidemiologice. Moldovenii și persoanele cu reședință legală în țara noastră vor putea efectua doar călătorii esențiale în statele spațiului Schengen. Este de menționat faptul că lista aprobată la nivelul Uniunii Europene are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale UE (cu excepția Danemarcei și Irlandei).
Astfel, fiecare stat din Europa urmează să decidă care ar urma să fie măsurile impuse pentru moldoveni, ținând cont de recomandarea Consiliului European. Iar țările care anterior au introdus Republica Moldova în listele naționale permițând călătoriile neesențiale, au temei pentru eliminarea țării noastre din listele respective.
Fluxul de știri
0