Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nunți și cumetrii cu invitați puțini - ce a decis Comisia pentru Sănătate Publică

Nuntă - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a publicat hotărârea pe care a aprobat-o ieri în ședință, ce prevede mai multe măsuri dure împotriva răspândirii COVID-19.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. În hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică este explicat în detalii cum vor fi organizate petrecerile în condițiile în care în localități va fi instituit grad de alertă roșie.
„Organizarea evenimentelor private, precum nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive, va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 metri pentru fiecare client, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19”, se menționează hotărârea adoptată ieri de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
În condițiile în care aceste localități se află sub alertă roșie, nu va fi permis accesul în localuri persoanelor care nu au certificate COVID-19.
„Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente, cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19 ... personalului desemnat de către administrator în acest sens”, se menționează hotărârea adoptată ieri de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
Sală de Fitness - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Coronavirus
Noile restricții care vizează sălile de fitness
Potrivit noilor prevederi, pragul de alertă roșu este de 250 de cazuri sau mai mult la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile. În prezent însă în Chișinău și Bălți incidența cazurilor zilnice de infectare este mult peste acest indicator.
Potrivit ministrului Sănătății Ala Nemerenco, în ultimele șapte zile la 100 de mii de locuitori în Capitală au fost înregistrate 333 de cazuri, iar în municipiul Bălți 427 de cazuri.
Fluxul de știri
0