Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski: Întâlnirea în formatul „5+2” va avea loc în luna noiembrie

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Regiunea transnistreană, Moldova, Rusia, Ucraina, OSCE, SUA și Uniunea Europeană vor participa la negocierile privind soluționarea problemei transnistrene în format „5 + 2”.
CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Șeful de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că o reuniune în formatul „5+2” privind soluționarea problemei transnistrene va avea loc la Stockholm în noiembrie, relatează RIA Novosti.

"Planificăm pentru noiembrie. Formatul „5 + 2” este Transnistria, Moldova, Rusia, Ucraina, OSCE, Statele Unite și Uniunea Europeană. Toți participanții la format se adună la o întâlnire permanentă. Astăzi, Suedia prezidează OSCE și anume pe teritoriul Suediei, la Stockholm, este planificată această întâlnire”, a spus Krasnoselski.
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Vadim Krasnoselski s-a întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak
Totodată, Krasnoselski a încercat postura de editor executiv al RIA Novosti, publicând știri de ultimă oră despre întâlnirea de la Stockholm, precum și un mesaj pentru aplicația mobilă de știri „Dinamica zilei”.
Ulterior, liderul de la Tiraspol a primit o diplomă de la AIP „Rossiya Segodnya”.

În cadrul reuniunii în formatul „5 + 2” vor participa Chișinăul și Tiraspolul ca părți la conflict, Rusia, Ucraina și OSCE ca mediatori, Uniunea Europeană și Statele Unite vor fi în calitate de observatori.
Singura rundă de negocieri în formatul „5 + 2” în 2019 a avut loc la Bratislava pe 9 și 10 octombrie. Cu toate acestea, în urma negocierilor, documentul nu a fost semnat. Anul trecut, nu a fost posibilă organizarea unei întâlniri în acest format.
Fluxul de știri
0