Master-class anulat: Regizorul rus Iuri Bîkov nu mai vine la Chișinău

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaIuri Bîkov
Iuri Bîkov - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Regizorul rus Iuri Bîkov, care urma să susțină un master-class la Chișinău, nu mai vine în Republica Moldova. El și-a anulat vizita din motive de sănătate.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Pe 23 septembrie, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova din Chișinău urma să aibă loc conferință de presă „Temele sociale în cinematografia contemporană”, la care urma să participe regizorului rus Iuri Bîkov.
El însă și-a anulat vizita în Republica Moldova din motive de sănătate, așa că evenimentul nu va mai avea loc.
Iuri Bîkov și-a câștigat faima cu drama "A trăi" (Жить) și cu filmul "Maiorul" (Майор). În 2009, a realizat scurtmetrajul "Șeful" (Начальник), în care a fost scenarist, regizor, compozitor, producător și actor. Filmul a câștigat premiul principal în competiția „Kinotavr. Scurtmetraj” la Festivalul de Film Kinotavr.
În 2013, "Maiorul" a avut premiera în cadrul „Săptămânii Criticilor” de la Festivalul de Film de la Cannes. În 2016-2017, compania americană Netflix a achiziționat drepturile de ecranizare și a refăcut filmul sub forma unei mini-serial, denumit „Seven Seconds”.
În 2014, a fost lansat filmul socio-dramatic "Prostul" (Дурак). Filmul a câștigat o serie de premii prestigioase, printre care Premiul G. Gorin pentru cel mai bun scenariu și Diploma Breslei Criticilor de Film ("Pentru expresia artistică fără compromisuri") la Kinotavr 2014.
Fluxul de știri
0