Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu susține astăzi un discurs de la tribuna ONU

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Șeful statului se află la New York, SUA, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. O delegație a Republicii Moldova, în frunte cu șeful statului, se va afla în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde va participa la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
Astăzi Maia Sandu va susține în plenul Adunării Generale a ONU un discurs (ora estimativă - 13.00/20.00 ora Chișinăului). De asemenea, la New York, președintele va avea mai multe întrevederi bilaterale.
Din delegația Republicii Moldova mai face parte vicepremierul Nicu Popescu, care este și ministrul de Externe.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Moldova și Rusia
De ce Maia Sandu nu vrea să participe la negocierile cu Gazprom - opinie
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu va avea o agendă a vizitei amplă care include întrevederi cu omologii unor țări partenere și înalți oficiali ai organizațiilor regionale și internaționale. De asemenea, vicepremierul participă la reuniunile ministeriale ale organizațiilor regionale și evenimentele de nivel înalt din marja Adunării Generale a ONU.
În acest an, peste 98 de țări și-au anunțat participarea la nivel de șefi de state și, respectiv, 28 la nivel de șefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.
Fluxul de știri
0