Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Inundații severe în Spania: Mașini luate de ape, străzi transformate în râuri - VIDEO

© AP Photo / Alvaro BarrientosInundații în Spania. Imagine simbol
Inundații în Spania. Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Precipitațiile abundente căzute în Cartagena și Granada, sudul Spaniei, au provocat inundații severe. În înregistrările video se vede cum vehicule și obiecte sunt luate de torentele formate pe străzi, apa revărsându-se peste proprietățile din apropiere.
BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik, Doina Crainic. Fenomenul meteorologic a forțat serviciile de urgență din regiunea Murcia să răspundă după ce 160 de incidente legate de vreme au avut loc la începutul acestei săptămâni, drumurile fiind inundate după ce râurile s-au revărsat din matcă.
Mai multe municipalități de pe teritoriul spaniol au fost afectate de furtună, Cartagena și Granada fiind cele mai afectate după căderea a 50 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în doar o jumătate de oră, vântul puternic deteriorând copacii și lampioanele.
Regiunea Cartagena a suferit inundații repetate, modificările rețelei naturale de drenaj fiind cauzate de planificări și lucrări de dezvoltare a zonei, ceea ce a afectat rezistența acesteia la precipitațiile severe, fiind ridicat gradul de ameninţare pentru locuitori și riscul de pierderi economice.
În timp ce sudul a fost afectat în mod deosebit, alte zone ale țării, inclusiv nord-vestul, s-au confruntat cu furtuni puternice luni seara, subsolurile și garajele fiind inundate, iar oamenii blocați în vehicule.
Miercuri, după inundații, ministrul spaniol al Mediului Hugo Morán a anunțat alocarea a peste 140 de milioane de euro pentru îmbunătățirea gestionării riscului de inundații în regiunea Cartagena, potrivit RT. Această sumă se va adăuga la cei 30 de milioane de euro care au fost alocați deja pentru a consolida condițiile din teritoriu. Morán a anunţat finanțarea după ce a vorbit cu reprezentanții pe teren în Cartagena, după ce locuitorii au fost grav afectaţi de inundaţii.
Fluxul de știri
0