Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forbes a publicat un top 10 al miliardarilor ruși: Cine sunt

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПетербургский международный экономический форум. День первый
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Revista Forbes a publicat un clasament al celor mai bogați ruși. Care este top 10 al miliardarilor din Rusia.
BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Revista Forbes a realizat un top al miliardarilor ruși, care au câștigat cel mai mult din vânzarea activelor și din dividende.
“Spre deosebire de clasamentul tradițional al celor mai bogați oameni de afaceri, unde este apreciată valoarea activelor și suma finală care reprezintă o anumită cifră virtuală, aici noi evaluăm banii reali, vii”, specifică publicația.
Clasamentul include zece miliardari, ai căror venit total constituia în 2020 peste 10,7 miliarde de dolari, aproximativ cu 30 la sută mai puțin decât anul precedent.
Pe primul loc se află Aleksei Mordașov, căruia dividentele și vânzările de acțiuni ale operatorului Tele2 au adus 1,7 miliarde de dolari. E o sumă mai mică decât liderul clasamentului anterior, Adnrei Andreev, care a obținut în holdingul MagicLab 2,25 miliarde.
Владелец Amazon Джефф Безос - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Societate
Forbes dezvăluie clasamentul celor mai bogați oameni din lume
Unul din nou veniții din acest an este Ghennadi Timcenko, care s-a retras din capitalul companiei “Stroitransneftegaz”. În afaraă de aceasta, în clasament au apărut alți trei noi miliardari – Alișer Usmanov, Victor Rașnikov și Andrei Skoci, care au obținut venituri din dividente. Din clasamentul de anul trecut în actualul au rămas Vladimir Lisin, Alexei Mordașov, Vladimir Potanin, Roman Abramovici, Vaghit Alekperov și Suleiman Kerimov.
Forbesc precizează că evaluarea veniturilor reprezintă suma activelor vândute și dividentele obținute de miliardari sau de companiile controlate de ei în perioada 18 martie 2020, până pe 5 martie 2021. Venitul este calculat până impozitare, fără cheltuieli pentru deservirea creditelor și comisioanelor. Contractele și tranzacțiile în ruble au fost convertite în dolari la cursul de schimb din momentul efectuării acestora, vânzarea proprietăților personale nu a fost luată în calcul.
Fluxul de știri
0