Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon îl atacă pe Biden după discursul de la ONU în care a amintit despre Moldova

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Abonare
Președintele PSRM a comentat discursul de ieri al președintelui american, în care aceasta a lăudat Moldova pentru votul dat în cadrul alegerilor parlamentare din vară.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Liderul socialiștilor a reamintit în context despre vizita lui Joe Biden efectuată în Moldova în 2011 și despre evenimentele de rezonanță care au urmat ulterior în politica moldovenească.
„Déjà vu… În 2011 Joe Biden, vicepreședinte SUA, în vizită la Chișinău pentru a susține guvernarea proeuropeană…, a urmat furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului Chișinău. În 2021 Joe Biden, Președinte SUA, laudă de la tribuna ONU guvernul proeuropean de la Chișinău…, ce va urma …?” - a întrebat retoric Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.
USA:s vice president Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2020
Politică
Moldova și Natalie Portman - ce a căutat Biden la Chișinău acum câțiva ani
Liderul socialiștilor susține că declarațiile lui Joe Biden despre Moldova sunt „frumoase”, dar nu corespund realității.
„În 2011, în timpul vizitei sale în Republica Moldova, domnul Joe Biden a transmis cam aceleași mesaje despre democrația moldovenească pe care le-a transmis recent, de la tribuna ONU, ca președinte al SUA. Și atunci, și acum ni s-a transmis mesajul că Moldova este o istorie de succes, că moldovenii trebuie să fie mândri de realizările democrației, că reformele trebuie continuate, iar economia construită etc., etc. Frumoase cuvinte, dar care nu au corespuns deloc și nu corespund realității din țară”, a remarcat Dodon.
Președintele PSRM susține că partenerii externi ai Republicii Moldova nu au învățat lecția țării noastre și acum calcă pe aceeași greblă.
„Domnul Biden s-a grăbit să laude și să considere succes o altă istorie, sub șefia Maiei Sandu, o istorie care deja începe să se transforme pentru moldoveni nu în motiv de mândrie, ci în coșmar economic, social și administrativ. La ce să ne așteptăm de această dată? La abuzuri asupra justiției, la poliție politică, la alte scheme și furturi și la sărăcirea populației prin tarife și prețuri majorate? Acestea deja au început, iar moldovenii nu sunt deloc mândri cu asta, ei sunt din nou dezamăgiți, ca și după 2011”, a menționat Igor Dodon.
Amintim că liderul de la Casa Albă a menționat Moldova luni în discursul său de la Adunarea Generală a ONU. El a menționat în context votul dat de cetăţenii Republicii Moldova pentru victoria forţelor prodemocratice în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie .

Biden a afirmat că democraţia “trăieşte în moldovenii mândri care au ajutat la obţinerea unei victorii zdrobitoare pentru forţele democraţiei, cu un mandat de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie mai incluzivă”.
Fluxul de știri
0