Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nu e de glumă! A nins la hotar cu Republica Moldova

© Sputnik / Yana Zaharovaninsoare
ninsoare - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În țara vecină a nins pentru prima dată în această toamnă. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă.
CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Primii fulgi de nea din această toamnă au căzut peste România. S-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, pe Transfăgărășan. A nins la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine.
Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, iar drumarii au intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante.
Totodată, Poliția Sibiu a venit cu un șir de recomandări pentru șoferii care intenționează să circule în zonă.
”Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile mașinii! Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În situaţia în care vizibilitatea este redusă, folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. Nu conduceți după ce ați consumat alcool sau dacă vă simțiți obosiți!”, este menționat pe pagina de Facebook a Poliția Sibiu.
Fluxul de știri
0