Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Banii confiscați de la fiul lui Filat vor ajunge în Moldova: Cum vor fi cheltuiți

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта  - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Banii confiscați de la fiul lui Vlad Filat vor ajunge în Moldova. Ambasadorul britanic Steven Fisher și Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari au semnat un Memorandum de Înțelegere privind restituirea banilor confiscați.
CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Ambasada Marii Britanii la Chișinău anunță că a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Guvernul Regatului Unit și Guvernul Republicii Moldova privind restituirea fondurilor ilicite confiscate de la cetățeanului moldovean Luca Filat. Astfel, cele 458 de mii de lire sterline vor ajunge în Moldova.
„Mă bucur că astăzi, împreună cu Ministrul Spatari am semnat acest Memorandum de Înțelegere, și că Marea Britanie a reușit să returneze aceste fonduri Moldovei. Fondurile confiscate de la Luca Filat în noiembrie 2019 aparțin, pe bună dreptate, cetățenilor moldoveni”, a menționat Steven Fisher.
Maia Sandu și Wendy Morton - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Banii lui Filat sau adevăratul motiv din care Morton a venit la Sandu
În context, ministrul Muncii și Protecției Sociale a menționat că banii vor fi utilizați pentru a angaja asistenți sociali pentru persoanele cu dizabilități.
„Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a angaja 566 de asistenți personali pentru persoanele cu dizabilități severe, care se vor alătura celor aproape 6.000 de asistenți personali angajați astăzi. Acesta este cu siguranță un pas înainte către îmbunătățirea nivelului de trai pentru cei mai vulnerabili. Semnarea Memorandumului de Înțelegere este o dovadă a sprijinului sincer al Regatului Unit țării noastre, pentru care sunt profund recunoscător”, a precizat Spatari.
Astfel, o organizație neguvernamentală va monitoriza cum vor fi cheltuiți banii returnați pentru a se asigura că fondurile returnate sunt utilizate conform planului stabilit de ambele părți.
Amintim că la începutul lunii mai, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Atunci oficialii au discutat ca fondurile recuperate de la fiul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, să fie utilizate în beneficiul persoanelor cu dizabilități.
Fluxul de știri
0