Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Alarmant: 15 persoane s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure

ciperci - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Situații alarmantă în țară. Timp de o săptămână, 15 persoane s-au intoxicat cu ciuperci dintre care trei minori.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Medicii de pe ambulanță au intervenit pentru a ajuta 15 persoane, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Victimele sunt nouă femei și șase bărbați cu vârstele cuprinse între opt și 73 de ani.
Astfel, patru pacienți sunt din raionul Orhei, câte trei persoane din raioanele Briceni și Ocnița; alte câte două persoane din raioanele Edineț și Strășeni, iar o persoană este din raionul Fălești.
Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, numărul intoxicațiilor este net mai mare în mediul rural. Explicația este că oamenii sunt deprinși să culeagă ciuperci din păduri și să le consume.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Din nou un număr mare de cazuri noi de infectare
În perioada ianuarie - septembrie 2021, numărul de intoxicații cu ciuperci înregistrate la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească este de 138 de cazuri. În anul 2020, raportăm un maxim de 480 cazuri, comparativ cu 153 de otrăviri cu ciuperci în anul 2019.
Fluxul de știri
0