Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un român curajos o face praf pe Ursula von der Leyen: ”Ați transformat UE într-un lagăr”

© AFP 2022 / PATRICK HERTZOGUrsula Von der Leyen
Ursula Von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintei Comisiei Europene i-a fost aruncată în față o acuzație gravă – ”Ați transformat UE într-un lagăr și ați uitat că valorile creștine stau la fundația proiectului european!”
BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Unul dintre cei mai curajoși reprezentanți ai României în Parlamentul European, europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș, a acuzat-o în față pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:
”Ați transformat UE, dintr-un spațiu al libertății, într-un lagăr și ați uitat că valorile creștine stau la fundația proiectului european!”, a acuzat-o Terheș pe von der Leyen.
Terheș arată că, pe 14 septembrie 2021, chiar de Ziua Crucii, Ursula von der Leyen ”a explicat în fața Parlamentului European stagiul unde se afla UE în acest moment, sub mandatul ei”.
Astfel Terheș arată că, citându-l pe fondatorul Robert Schuman, von der Leyen a spus: ”Europa are nevoie de un suflet, de un ideal și de voința politică de a servi acest ideal”.
”Idealul despre care a vorbit Schuman, însă, a fost un ideal bazat pe valorile creștine, din care s-a născut respectul pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, spune Terheș.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Editorialist
Tăvălugul majorării prețurilor o va strivi pe Maia Sandu
Cristian Terheș îi atrage atenția că, în 2019, când a candidat pentru poziția pe care o ocupă acum, a spus în Plen: ”Fundația civilizației europene este filozofia greacă și dreptul roman”.
”Ce nu ați menționat în acel discurs este rolul fundamental pe care creștinismul și, implicit, valorile iudeo-creștine l-au avut în dezvoltarea "civilizației europene"”, îi reproșează Terheș președintei Comisiei Europene.
Ori, Terheș subliniază că, ”pe baza acestor valori creștine și a credinței că toți oamenii sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat "drepturile fundamentale și inalienabile", care au fost ulterior specificate în tratate și convenții, precum și în constituții și legi naționale”.
”Reducând civilizația europeană doar la filozofia greacă și dreptul roman, și ignorând valorile iudeo-creștine, veți găsi argumente pentru inechitate și sclavie, cum era în Grecia antică, și tiranie, cum a fost în Roma antică”, a declarat în plenul PE, Chris Terheș.
Iar curajosul europarlamentar nu s-a oprit aici, ci i-a aruncat în față Ursulei von der Leyen una dintre cele mai grave concluzii:
”Sub conducerea dumneavoastră, din păcate, Uniunea Europeană a devenit, dintr-un spațiu al libertății, un lagăr, în care oamenii nu mai pot călători, mânca în restaurante sau merge la un film dacă nu au "certificatul verde"”, a spus Terheș, cerându-i ferm președintei CE: ”Vă solicit să promovați și să apărați în UE moștenirea și valorile creștine, conform cărora toți suntem creați egali de Dumnezeu și născuți liberi”.
Pentru români, Terheș transmite crezul său politic, firesc pentru un reprezentant al PNȚCD: susține o Românie ”națională suverană într-o Europă puternică a națiunilor, în care drepturile fiecărei persoane sunt respectate și garantate, iar moștenirea creștină protejată”.
Fluxul de știri
0