Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peste 60% din voturi numărate - rezultatele preliminare ale alegerilor pentru Duma de Stat

© Sputnik / Mihai CarausAlegerile pentru Duma de Stat
Alegerile pentru Duma de Stat - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor pentru Duma de Stat după procesarea a peste 60% din procesele verbale.
CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. După procesarea a peste 60% din voturi, lider în urma scrutinului pentru Duma de Stat a Rusiei devine Partidul „Rusia Unită” ("Единая Россия"), cu 47,16% din sufragii, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale a Rusiei.
Urmează Partidul Comunist al Federației Ruse (Коммунистическая партия Российской Федерации) - cu 20,89% din voturi și Partidul Liberal-Democrat al Rusiei (ЛДПР — Либерально-демократическая партия России) - cu 7,9%, precum și Partidului ”Rusia Corectă - Pentru Adevăr” („Справедливая Россия — За правду”), care a acumulat 7,54%, din voturi. Partidul „Oameni noi” ("Новые люди"), a obținut 5,77%.
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații ruși sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
În Rusia au fost deschise aproape 96 de mii de secții de votare, 93,5 mii dintre acestea fiind permanente, iar aproximativ 2,5 mii de secții de votare au fost constituite în locurile de reședință temporară a alegătorilor.
Fluxul de știri
0