Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Misiunea de observatori din partea CSI a apreciat desfășurarea alegerilor din Rusia

© Sputnik / Mihai CarausВыборы депутатов Госдумы, Кишинев
Выборы депутатов Госдумы, Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Misiunea de observatori din partea Comunității Statelor Independente a remarcat CĂ alegerile pentru Duma de Stat au fost deschise și competitive.
CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Alegerile pentru Duma de Stat au avut loc în conformitate cu legile Federației Ruse și standardele democratice, au fost deschise și competitive - a remarcat misiunea de observatori a CSI.
Nu s-au înregistrat încălcări sistemice grave, care ar afecta rezultatele votului, în timpul alegerilor pentru Duma de Stat.
Misiunea de observatori din partea Comunității Statelor Independente a remarcat, de asemenea, că alegerile pentru Duma de Stat au avut loc la un nivel înalt, respectând în același timp drepturile tuturor participanților la procesul electoral.
După procesarea a peste 80% din voturi, lider în urma scrutinului pentru Duma de Stat a Rusiei devine Partidul „Rusia Unită” ("Единая Россия"), cu 49,42% din sufragii, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale a Rusiei.
Urmează Partidul Comunist al Federației Ruse (Коммунистическая партия Российской Федерации) - cu 19,82% din voturi și Partidul Liberal-Democrat al Rusiei (ЛДПР — Либерально-демократическая партия России) - cu 7,55%, precum și Partidul ”Rusia Corectă - Pentru Adevăr” („Справедливая Россия — За правду”), care a acumulat 7,37%, din voturi. Partidul „Oameni noi” ("Новые люди"), a obținut 5,38%.
Ziuaganov - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Rusia
Alegeri în Rusia: Reacția comuniștilor la primele rezultate
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații ruși sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
În Rusia au fost deschise aproape 96 de mii de secții de votare, 93,5 mii dintre acestea fiind permanente, iar aproximativ 2,5 mii de secții de votare au fost constituite în locurile de reședință temporară a alegătorilor.
Fluxul de știri
0