Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Două vinării din Rusia - în lista celor mai bune din lume

© SputnikVin
Vin - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Două mărci rusești au intrat simultan pe lista celor mai bune 50 de crame din lume, conform competiției World’s Best Vineyards.
CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Valea Lefkadia (Долина Лефкадия în rusă și Lefkadia Valley în engleză) și Proprietatea Sikorî (Имение Сикоры - rus. și Sikori Vinery - eng.) au ocupat locurile 23, respectiv 20.
Câștigătorul concursului a fost crama Zuccardi Valle de Uco din Argentina, compania spaniolă Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal a luat argintul, iar pe poziția a treia s-a clasat Chateau Margauх din Franța.
Vinăriile din Portugalia și Chile au obținut cele mai multe premii: din 50, fiecare țară a obținut câte șapte.
Locul patru a fost ocupat de vinăria Bodega Garzon din Uruguay. Trebie de menționat că în clasament a intrat Japonia, care a ocupat locul 33, dar și Germania și SUA.
Producătorii ruși de vin au ocupat, de asemenea, locuri importante. În prima sută a intrat o vinărie privată cu ciclu complet „Podgoriile Gai-Kodzor” în ținutul Krasnodar, transmite RIA Novosti.
În paralel, participanții au organizat o licitație online de strângere de fonduri de trei zile pentru vinăriile din regiunea Ahr din Germania, care au fost lovite puternic de inundații în 2021. Din cauza dezastrului, acolo au fost rata venituri din vânzarea vinului de 50 de milioane de euro și 10-15 la sută din plantații au fost distruse.
Anul trecut, în rândul câștigătorilor cu cele mai bune podgorii din lume au intrat companii de pe cinci continente și 18 țări. Printre aceștia se aflau atât producători renumiți, cât și noii veniți din Japonia, India, Bulgaria.
Vinul spumant este de nelipsit de pe masa de Revelion - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Problemele grave ale vinificației moldovenești - ce spune Gheorghe Arpentin
Fluxul de știri
0