Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comisia Electorală Centrală din Rusia a declarat valide alegerile pentru Duma de Stat

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaRezultate CEC la alegerile din Rusia
Rezultate CEC la alegerile din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Rata de participare la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia a fost de 51,68%.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Șeful Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, a anunțat că alegerile pentru Duma de Stat au fost validate.
"Alegerile au fost validate. În urma rezultatelor preliminare, prezența la vot este de 51,68%", citează RIA Novosti declarația lui Pamfilova la centrul de informații CEC.
În același timp, șeful Comisiei Electorale Centrale din Rusia a cerut să nu fie făcut în grabă bilanțul rezultatelor alegerilor, astfel încât să fie luate în considerare toate plângerile.
"Fac apel la toți colegii mei din regiuni: vă rog, nu vă grăbi să faceți bilanțul rezultatelor alegerilor. Noi, Comisia Electorală Centrală, vă acordăm timp, astfel încât să examinați maxim minuțios toate plângerile și să le luați în considerare", a spus Pamfilova.
Ea a subliniat, de asemenea, că în cazul în care sunt depistate încălcări "sau cele mai mici îndoieli cu privire la credibilitatea rezultatelor", atunci în aceste sectoare este necesar să se "anuleze" alegerile.
Alegerile pentru Duma de Stat - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Rusia
99 la sută din voturi, numărate: Cine a câștigat alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei
În 2021, pentru prima dată, votul la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia a durat timp de trei zile. Totodată, în premieră a fost posibilă votarea nu doar cu prezență fizică la o secție de votare, ci și online.
Fluxul de știri
0