Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanțul săptămânii: Va face față PAS problemelor cu care se confruntă țara?

© Sputnik / Mihai Carausoameni
oameni - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Moderatorii emisiunii „Expertiza” de la Radio Sputnik Moldova au făcut bilanțul săptămânii precedente și au încercat să prezică modul în care Guvernul și președintele vor rezolva problemele stringente ale țării.
Încă puțin și Moldova va intra în sezonul rece, când costul resurselor energetice, în primul rând al gazelor naturale, va deveni deosebit de actual.
În timp ce majoritatea cetățenilor sunt îngrijorați de sumele pe care vor trebui să le plătească pentru un metru cub de gaz, Guvernul va trebui să poarte negocieri serioase cu conducerea Gazprom și a Rusiei, pentru a se asigura că prețul final al gazului pentru consumatorii casnici din republică nu va crește până la valori astronomice.
Fermierii moldoveni, de asemenea, se confruntă cu probleme serioase. Recolta de mere și struguri din acest sezon este semnificativ mai mare decât în ​​2020, dar Guvernul tace din nou.
Imaginea este agravată și de posibilitatea introducerii unui nou lockdown în țară din cauza pandemiei de coronavirus.
Aceste subiectele au fost discutate în cadrul emisiunii „Expertiza - Rezultatele săptămânii” de către moderatorii Radio Sputnik Moldova Andrei Petric, Serghei Țurcanu și Genadie Vaculovschi.
Fluxul de știri
0