Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Observatori internaționali, despre mersul alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia - Video

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri pentru Duma de Stat din Rusia
Alegeri pentru Duma de Stat din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Observatorii internaționali au vorbit despre modul în care se desfășoară alegerile pentru Duma de Stat din Rusia.
În Rusia au loc alegerile pentru Duma de Stat. Deputații sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
Cețățenii au posibilitatea să voteze nu doar la secțiile de vot, dar și la domiciliu sau online. Cât de mult au încredere alegătorii în noul format și poate deveni o tendință în țările CSI? Cum este afectat mersul alegerilor pentru Duma de Stat de refuzul OSCE de a-și trimite observatorii în Rusia? Și cum ar trebui să evaluăm raportul Parlamentului European cu prognoza rezultatelor alegerilor din Rusia?
Aceste probleme sunt discutate în studioul Sputnik de membrii Adunării Interparlamentare CSI - vicepreședintele Senatului Parlamentului din Kazakhstan, coordonatorul grupului de observatori al Adunării Interparlamentare CSI, Askar Șakirov, și șeful adjunct al secretariatului Consiliului Adunării interparlamentare CSI, directorul Institutului Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației, Ivan Mușket.
Fluxul de știri
0