Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lucrările de securitate și consolidare a catedralei Notre-Dame de Paris s-au încheiat

© REUTERS / Pool / Benoit TessierРестоврация собора Нотр-Дам-де-Пари
Рестоврация собора Нотр-Дам-де-Пари - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Lucrările de securizare și consolidare a catedralei Notre-Dame de Paris, devastată în aprilie 2019 de un incendiu uriaș, s-au încheiat, iar faza de renovare a clădirii religioase va putea începe, a anunțat sâmbătă instituția publică responsabilă de renovare.
BUCUREȘTI,19 sep - Sputnik, Ion Pelin. În aprilie anul trecut, Emmanuel Macron a chemat la mobilizare pentru a „atinge obiectivul” de redeschidere a catedralei, al cărei acoperiș și turlă au fost distruse de flăcări, în 2024.
„Lucrările de securizare și consolidare a catedralei Notre-Dame de Paris, care au început la 16 aprilie 2019, au fost finalizate cu succes în conformitate cu programul stabilit”, a declarat într-un comunicat instituția publică responsabilă cu conservarea și restaurarea catedralei.
„Catedrala este acum pe deplin sigură”, se spune în comunicat, reiterând obiectivul redeschiderii acesteia pentru oficierea slujbelor și vizitatori în 2024.
Lucrările de securitate au inclus tăierea delicată a aproximativ 40.000 de piese care constituie schela carbonizată.
Unitatea publică a indicat, de asemenea, că se pregătește să lanseze licitații pentru a selecta companiile care vor participa la renovare.
„Toate eforturile noastre sunt îndreptate acum spre lansarea lucrărilor de restaurare care pot începe în lunile următoare pentru a atinge obiectivul stabilit de președintele Republicii de a redeschide catedrala pentru oficierea slujbelor religioase și vizitatori în 2024”, a subliniat generalul Jean-Louis Georgelin, președintele instituției publice responsabile de conservarea și restaurarea catedralei Notre-Dame de Paris.
Fluxul de știri
0