Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Locuitorii din Transnistria, despre votul la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia

© Sputnik / Sorokopud Juliaalegerile pentru Duma de Stat din Rusia, Transnistria
alegerile pentru Duma de Stat din Rusia, Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Abonare
Cetățenii ruși care locuiesc pe teritoriul Transnistriei au povestit pentru Sputnik de ce votează pentru deputații Dumei de Stat a Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik, Iulia Sorocopud. Tot mai mulți cetățeni ai Transnistriei cu pașapoarte rusești vin să-și exercite dreptul la vot la secțiile de votare deschise în Transnistria. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din stânga Nistrului, la prânz participarea la vot a fost de 26.454 de persoane.
Locuitorii din regiune au comentat participarea lor la alegeri.
"Astăzi vrem să votăm pentru deputații ruși. Am pașaport rus de mult timp. De aproape douăzeci de ani sunt cetățean al Rusiei și copiii mei", spune Nadejda Korneenco, locuitoare a orașului Tiraspol.
© Sputnik / Sorokopud JuliaНадежда Корнеенко
Надежда Корнеенко  - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Надежда Корнеенко
Printre primii alegători veniți la secția de votare amplasată în centrul cultural și educațional al Universității de Stat din Transnistria au fost surorile Olga și Maria Calerina. Ele au spus că a merge la alegeri cu întreaga familie este o tradiție păstrată încă din timpurile sovietice. Ziua alegerilor pentru ei este o sărbătoare care nu trebuie ratată.
© Sputnik / Sorokopud JuliaОльга и Мария и Калерины
Ольга и Мария и Калерины  - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Ольга и Мария и Калерины
"Și pentru ce mai votează deobicei oamenii? Pentru ca totul să fie bine. Viață stabilă, liniște. Și cel mai important, să fie pace", au spus surorile Calerina.
Iar locuitoarea din Tiraspol, Iraida Totoc, și-a exprimat votul pentru o viață mai bună.
"Votăm, pentru a face viața mai bună", a spus alegătotul.
© Sputnik / Sorokopud JuliaИраида Тоток
Ираида Тоток  - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Ираида Тоток
Valentina Olina a venit la secția de votare nr. 8209 împreună cu cele două nepoate.
"Nepoțelelor le place această solemnitate. Ele cunosc chiar pe cine aleg astăzi. Am venit cu speranță pentru un viitor mai bun pentru ele, pentru mine. Este foarte important să existe stabilitate, să ne simțim protejați", a spus Olina.
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații în Duma de Stat sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
În Rusia sunt deschise aproape 96 de mii de secții de votare, 93,5 mii dintre acestea sunt permanente, precum și aproximativ 2,5 mii de secții de votare constituite în locurile de reședință temporară a alegătorilor. Și pacienții cu coronavirus din „zonele roșii” vor putea, de asemenea, să voteze.
Fluxul de știri
0