Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul rus în Republica Moldova a votat la alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei

© Sputnik / Mihai CarausОлег Васнецов
Олег Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a votat în cadrul alegerilor pentru Duma de Stat din Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Oleg Vasnețov și-a exercitat în această dimineață dreptul la vot.
Ambasadorul rus în Republica a votat la secția Reprezentanța Rossotrudnicestvo, de pe strada Mihai Eminescu 2 din orașul Chișinău.
Astăzi este ultima zi în care cetățenii ruși pot să iasă la vot pentru alegerile Dumei de Stat din Rusia. În Republica Moldova sunt deschise astăzi mai multe secții de votare unde cetățenii ruși pot să meargă pentru a-și exercita dreptul la vot.
Выборы депутатов Госдумы, Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2021
Rusia
Alegeri pentru Duma de Stat a Rusiei: Cum se votează în Republica Moldova
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații în Duma de Stat sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.
În Rusia sunt deschise aproape 96 de mii de secții de votare, 93,5 mii dintre acestea sunt permanente, precum și aproximativ 2,5 mii de secții de votare constituite în locurile de reședință temporară a alegătorilor. Și pacienții cu coronavirus din „zonele roșii” vor putea, de asemenea, să voteze.
Fluxul de știri
0