Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vulcanul Fagradalsfjall din Islanda a erupt din nou

Vulcanul Fagradalsfjall - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Abonare
Erupția vulcanică în curs de desfășurare lângă capitala islandeză Reykjavik, care va trece duminică de șase luni, este acum cea mai lungă din țara nordică din ultimii 50 de ani.
BUCUREȘTI, 18 sep - Sputnik. Declanșată în seara zilei de 19 martie lângă Muntele Fagradalsfjall, situat pe peninsula Reykjanes, în sud-vestul capitalei islandeze, erupția a atras deja 300.000 de curioși, iar vizitatorii se înghesuie mereu să o admire.
Erupția botezată oficial „Fagradalshraun” („frumoasa vale de lavă” în islandeză) a devenit cea mai populară dintre atracțiile turistice islandeze.
A șasea erupție din Islanda în douăzeci de ani, săptămâna aceasta a depășit erupția câmpului de lavă Holuhraun, din estul-central al Islandei, care a durat de la sfârșitul lunii august 2014 până la sfârșitul lunii februarie 2015.
Erupția de lângă Muntele Fagradalsfjall a produs aproape 143 milioane de metri cubi de lavă în șase luni. După aproape nouă zile de hiatus, lava a reapărut la începutul lunii septembrie.
Fluxul de știri
0