Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protest anti-izolare în Australia: Mai multe persoane, arestate - VIDEO

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția australiană a efectuat un șir rețineri sâmbătă în timpul mitingurilor neautorizate împotriva măsurilor de izolare, iar mai mulți ofițeri de poliție au fost răniți în ciocnirile cu protestatarii.
BUCUREȘTI, 18 sep - Sputnik. Aproximativ 235 de persoane au fost arestate la Melbourne și 32 la Sydney.
Poliția statului Victoria a declarat că șase ofițeri au trebuit să fie internați în spital. Ofițerii de poliție au fost doborâți la pământ și călcați în picioare, conform inregistrărilor de la poliție și televiziune.
Aproximativ 700 de persoane s-au adunat în cartierele din Melbourne, în timp ce 2.000 de polițiști au fost detașați pentru a bloca accesul în centrul orașului. Transportul public și carpooling-ul au fost, de asemenea, suspendate.
La Sydney, polițiștii împotriva revoltelor, patrulele rutiere, detectivii și ofițerii de poliție generală au fost, de asemenea, desfășurați pe stradă pentru a preveni adunări mari.
De la mijlocul lunii iunie, Australia se confruntă cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului. Orașele Sydney și Melbourne, precum și capitala Canberra, au fost supuse unor măsuri stricte de izolare timp de câteva săptămâni.
Sâmbătă, au fost raportate 1.882 de cazuri noi de coronavirus, majoritatea în Sydney.
Restricțiile impuse în statul Victoria și Canberra trebuie menținute până când cel puțin 70% dintre persoanele cu vârsta de 16 ani și peste nu vor fi complet imunizate.
Fluxul de știri
0