Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CEC din Rusia: Resursele Comisiei, ținta mai multor atacuri din străinătate

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaCEC Rusia
CEC Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Abonare
Șeful Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, a menționat că ”atacurile continuă”.
CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. În prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia, care au început pe 17 septembrie, au fost înregistrate trei atacuri țintite din străinătate asupra resurselor Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse. Anunțul a fost făcut sâmbătă, în cadrul unui briefing de presă, de către șeful Centrului Federal pentru Informatizare din cadrul CEC din Rusia, Alexandr Sokolciuk.
В России стартовали выборы депутатов Госдумы, законодательных органов и глав субъектов федерации - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Rusia
Peskov și Lavrov și-au exprimat dreptul la vot la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia
"În data de 17 septembrie am înregistrat trei atacuri vizate din străinătate. Nu voi numi țările, deoarece este o problemă controversată, în care țară se aflau [adresele IP] ", a spus Sokolciuk.
Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a anunțat, de asemenea, că a respins sâmbătă un atac major DDoS: aproximativ 246 de mii de cereri au fost blocate.

"Acum, cu jumătate de oră înainte de întâlnirea noastră, a fost efectuat și un atac DDoS. Mijloacele de Securitate ce protejează portalul CEC al Rusiei a blocat aproximativ 246 de mii de cereri. Se pare că atacul este o pregătire pentru ziua de mâine", a spus Sokolciuk.

La rândul său, președintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, a menționat că „atacurile continuă”.
"Au o direcție absolut clară, știm asta. Suntem liniștiți în această privință și vom lupta cu asta", a spus șeful Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse.
Totodată, ea a menționat că, în ceea ce privește chestiunile legate de constrângerea de a vota, Comisia Electorală Centrală din Rusia a primit anterior 137 de cereri de la 45 de entități constitutive ale Federației Ruse.
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2021
Societate
A doua zi a alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei, în Transnistria: Secțiile de vot
Alegerile în Duma de stat au loc în Rusia și în străinătate, în perioada 17 - 19 septembrie. Duma de Stat este aleasă pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși din listele partidelor, alți 225 - din circumscripțiile cu mandat unic într-un singur tur.
La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide. Potrivit extragerii, partidele figurează în buletinele de vot în următoarea ordine: ”Partidul Comunist al Federației Ruse”, ”Verzii”, ”Partidul Liberal Democrat”, ”Oameni Noi”, ”Rusia Unită”, ”Rusia Corectă - Pentru Adevăr”, ”Yabloko”, ”Partidul Creșterii”, ”Partidul Rusesc al Libertății și Justiției”, „Comuniștii Rusiei”, „Platforma civilă”, „Alternativa verde”, „Patria” și ”Partidul pensionarilor”.
Fluxul de știri
0