Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

România a inclus Moldova în zona galbenă de risc epidemiologic ridicat

© Inquam Photos / GEORGE CALINVerificare certificat COVID-19 și pașaport la vamă
Verificare certificat COVID-19 și pașaport la vamă - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2021
Abonare
Autoritățile din România au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. Astfel, din cauza înregistrării unui număr tot mai mare de cazuri noi de COVID-19, Republica Moldova a fost trecută din lista verde, în cea galbenă.
CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi, 16 septembrie, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Modificările vor intra în vigoare începând cu data de 19 septembrie, ora 00:00.
Republica Moldova a trecut din zona verde, în zona galbenă. Motivul este creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Din cauza incidenței tot mai mari, în zona galbenă au trecut și Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar.
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Coronavirus
Unde trebuie să prezentăm testul sau certificatul de vaccinare: Ce spun autoritățile
Totodată, Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey au trecut din zona roșie în zona galbenă, pe motiv că numărul de cazuri în aceste state este în scădere.
În zona verde au intrat următoarele țări: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.
Menționăm că la începutul săptămânii viitoare în Republica Moldova va avea loc o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în care vor fi luate noi decizii privind diminuarea răspândirii infecției COVID-19. Cu un anunț în acest sens a venit prim-ministrul Natalia Gavriliță.
Amintim că joi, 16 septembrie, în Moldova au fost depistate alte 1 289 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1 053 sunt în rândul persoanelor nevaccinate. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 279 143.
Fluxul de știri
0